Första ölköpet i Tyskland

Jag avsyr verkligen att köra i dimma, vad man än gör så ser men inget :( men som tur var så var den inte så tjock idag :)
Jag åkte iaf in till Ratzenburg för att kika och köpa lite öl, och när jag kom in i affären så dog jag nästan. Det var bara en massa backar överallt med öl och läsk :O tror att mina ögon var ganska så stora, plus att jag såg nog ganska så förvirrad ut när jag gick omkring för att hitta rätt märke. Och ölen var inte i några burkar utan i glasflaskor.

Överraskad

Vid ett så knackade det på min dörr och när jag öppnade så stod Sam där med en massa godsaker :D de var från von allwörden eller hans konditori iaf vet inte riktigt varför, men gott såg det ut. Fick välja vad jag ville ha och det var inte lätt :/ men jag begränsade mig till fyra olika saker :P

Har även hittat Saschas sladd som jag råkat tappa bort eller min soffa hade snott den ;P så därför kunde jag lägga upp en bild :) men eftersom det är hans sista dag idag så ska han få tillbaka den.

Att komma ihåg

Som man kanske märker när man läser här så är jag inte den bästa på att komma ihåg att skriva, men jag försöker :P

Känns som om jag har lite att göra nu de här dagarna som Sam har mockat i Mathildas stall, men jag ska inte klaga för det är jätte skönt :D
Så idag när jag bara hade nattningen kvar så ringde jag hem en sväng :) och vad gjorde dem när de svarade? jo de satt och tittade på en sändning från GLOBEN. vill också se :( snackade iaf en del med mammsen och hon gjorde mig bara mer ridsugen, har tre hästar att rida igång när jag kommer hem och en av dem är tjockisen piri :D

Vet inte om jag har skrivit att det ska börja tre nya här men iaf de kommer imorgon tror jag. En beridare och två hästskötare, mycke folk kommer det att vara här. Jag måste prata med chefen när de kommer hem om vilken dag jag får/kan fara, desto tidigare desto bättre :P
Imorgon så ska jag också ta mig an det andra marktkauf som ligger mitt emot de marktkauf där jag brukar handla, för jag ska ta och kika på vilka öl sorter det finns där :P som sagt där jag har handlat hittills de är lite större, men de har bara vin och sprit inte någon öl.

Ne nu ska jag sova så att jag inte försover mig.
Natti natti

Överlycklig

Igår så åkte jag och Sascha upp till Lübeck för att prata med Marina Köhncke!! Eftersom jag inte hittar så bra här så följde han med, plus att han kommer därifrån och att hans en kompis jobbar där.
Det är nämligen så att en som jobbar där ska sluta så de söker ny personal :) Och gissa vart jag ska börja jobba i januari?! Jo hos Marina Köhncke!!! Jag går på moln, så glad är jag :D och för er som inte vet vem hon är så ska jag berätta det :P

Marina är en fälttävlansryttare på väldigt hög nivå, hon var bla med och red OS i Sydney. Tysklands lag kom förövrigt fyra då.
Jo, jag ska inte bara jobba där, jag ska rida för henne också :D så nu ska Sippan flytta till Tyskland. Jag längtar verkligen :D

Ingen vanlig dag

Igår var Carinas sista dag som tonåring, för idag så fyller hon 20!!!
Grattis Vännen :D



Här har det inte hänt mycke, bara att nissepisse kom tillbaka från tävlingen idag.

Jo, jag måste börja planera handlingen så att jag inte behöver handla allt på samma gång. Så ni som vill ha något måste börja fundera och sen medela mig via sms annars så glömmer jag det nog ;P
Har inte bestämt vilken dag turbo och jag åker än, men det lutar starkt åt någon dag vecka 50. Måste bara prata med chefen om det först, och de kommer inte hem förrän den 2 december :/

Arbetselak och oftast rätt?

Jag kan bli irriterad när folk går och drar fötterna efter sig och allt de gör går så fruktansvärt sakta. och eftersom det går så sakta för dem så måste de ha hjälp för att hinna allt och får man själv så lite tid kvar så man måste stressa. Och får man hjälp när man har hjälpt dem? ne skulle inte tro de, de står och tittar på medan man stressar ihjäl sig och suger på sina giftpinnar.

Jag har iaf de bästa föräldrar man kan tänka sig, de vet väldigt mycket och det är bra när man som jag nästan alltid har frågor. Som idag en av hästarna hade fått ett litet sår så det skulle tvättas, men jag och sascha hade lite delade meningar för här tvättar de med vatten och jod och sen smörjer in med nån salva. Inte så bra tycker jag, för jag har lärt mig att man tvättar med tvål och vatten och att man inte smörjer. Men eftersom det inte är mina hästar så gjorde vi tillslut på deras vis, men efter åt så ringde jag till mammsen och frågade vad hon tyckte och jag kom ihåg rätt, de är två och vatten som gäller så nya sår. Imorgon så tänker jag fråga veterinären som kommer och ska kolla på ett par hästar vad han/hon tycker att man ska göra.

De som har hänt de senaste dagarna är att det har varit tävling för några av unghästarna mathilda hade med sig Candy, Quit och Killer gick sådär, var en olycka precis innan mathilda skulle starta för andra gången och allt blev fördröjt i ungefär två timmar :/

Mathilda och Manfred har åkt iväg på affärs/semester och är borta i två veckor.
Nissepisse är borta på tävling i tre dagar. jätte skönt :P
Sascha slutar den första december :( det kommer att vara så tråkigt här utan han.

Ne nu ska jag äta upp mina kalla pannkakor som blev kvar sen igår. Och förresten så har jag ränkat, jag har jobbat här i fem veckor och två dagar. Nu är det inte länge kvar tills turbo och jag gör en liten resa igen, kommer att va bilen full ;)

Glas!!

Imorse när de skulle rida i ridhuset så upptäckte mathilda att det var glas överallt. Jag vet inte riktigt hur det gick till men när de harvade igår kväll så körde de runt en massa glas som troligtvis kommer från ett av fönstren på den lilla traktorn. Och det var någon av bullarna så jag står fast vid att de är lite mentalt outvecklade, iaf två av dem.

Men nu är glaset förhoppningsvis borta för de gick och plockade på förmiddan. Så nu när man går ut från ridhuset så ska hovarna kratsas ifall de är något kvar.
Ne nu ska jag ut och fortsätta att jobba.

The boss is back

Mathilda är tillbaka :) hon var duktig och red nästan alla sina hästar, det var bara candy som inte fick gå men hon överlever, för hon sprang rätt så mycke ute i hagen. så det blev ingen longering :D har även fått veta att de är tävling på tisdag så får se vilka hästar som ska med.

Dagens mat:

Frukost:
smultronyogurt och en morot

Lunch:
Potatismos med rosmarin och små brödbitar med örter i(snabbmat). två ostmackor och en morot. Ett glas mjölk

Middag:
Pasta och köttfärssås med rödalinser i. och såklart mjölk.

Du ser mamma jag äter ganska så ordentligt ;)


Ännu en dag

En till dag har gått och jag avskyr verkligen allt detta regn :(  har hjälp sascha idag igen, men imorgon och på söndag är han ledig så blir några hästar att longera, stoppa i skritten och på bandet.
Och eftersom vi är så få som jobbar här för tillfället så ska jag mocka lite också :(
Jag är även lite avis på honom för han ska se this is it ikväll och den vill jag också se, men är den på engelska så ska jag se den ;)

Nu ska jag gå ut och byta täcken på Ohara och Jacob, eftersom de inte var torra när vi fodrade.





Hade jag överlevt utan SATC?

Jag kom nyss på att jag nog hade varit grymt uttråkad om jag inte hade haft med mig min älskade Sex And The City box med den kompletta serien. Jag ser minst ett avsnitt varje dag :) blir aldrig less på dem :P





Jo, idag så hjälper jag sascha så att han hinner rida alla hästarna som han ska. För han har även en del av mathildas att rida så det blev ganska så många.

Ledig eftermiddag

Kunderna kom inte igår vet inte varför, men sascha berättade de för mig en halvtimme innan utsatt tid. För min del så gjorde det inte speciellt mycket för man blir så himla stressad och allt ska gå så fort.
Mathilda är sjuk förresten så jag har jobbat lite själständigt :P har fått uppgifter av om vad som ska göras.

Just nu så har jag ledigt eftersom jag hann med allt under förmiddagen :D det jag gjorde var
  • longering av ronnia lite lätt
  • longerade lajban precis som ronnia
  • longerade cassinus, suprice och cosima normalt
  • candy fick gå ut i hagen tillsammans med allison
  • killer och quit gick i skritten
jag fodrade och halmade också såklart :P
och förhoppningsvis så rider sascha luna

Har funderat på om jag ska ta itu med disk, tvätt och städning snart eller om det ska få vänta lite till ;)

Sista dagen för nisse

Idag är sista dagen jag jobbar för nissepisse (alejandro), för imorgon så går jag över till Mathilda :D Känns jättebra hoppas på att de går bättre. Med henne behöver jag iaf inte vara tankeläsare ;P nu måste jag fodra också men det gör inget, för det är inte så många hästar där uppe :) och jag ska lägga in halm till två stycken men som sagt det gör inget.
Det kommer även någon väldigt viktig kund imorgon så då ska allt vara rent och fin, och hästarna ska glänsa ;)

Här är för övrigt en länk när mathilda hoppar Cassinus :)
http://www.youtube.com/watch?v=YTN0UWApwg0

Farsdag!

Har klippt cennedy idag :) och själva klippandet är kul tycker jag, men inte när alla små hår fastnar i kläderna. Det kliar så himla mycke och är svårt att få bort. Men förhoppningsvis försvinner de i tvätten :)
Idag har Sascha och Alejandro varit på tävling eller de fortfarande är för de har inte kommit tillbaka än, så jag har haft en väldigt lugn dag :D har bland annat longerat king och chiroque, de är så snälla så att man knappt märker att de är hingstar :)



Det är ju även farsdag idag så jag skickade iväg ett sms till min kära lilla pappa där hemma imorse :) men man kan aldrig gratta för mycket så grattis igen på farsdag pappa

Borta

Nu är all snö borta :D men det har fortsatt att regna och det ör inte mycket bättre.

Mathilda är i Oldenburg på tävling och det betyder mer att göra. Jag blir så less på folk som bara släpper saker och sedan förväntar sig att jag ska ta hand om det. Det är inte mitt jobb. Har även räknat ut att det är ungefär tre veckor sen jag kom hit fast det känns mycket längre.
Ne nu ska jag gå och ta hand om min tvätt som ligger i maskinen.

Mat för fler än en person

Jag har varit och handlat idag igen, jag tror att jag är bottenlös ibland när det gäller mat. Jag jobbar inte bara med hästar, jag äter som en också. Jag har även börjat förstå att jag verkligen är en kalv, för jag dricker ganska så mycket mjölk. Så mamma du har rätt som vanligt ;) måste gå åt betydligt mindre där hemma nu iaf.
Min ny favoriträtt till lunch är små buttar med pasta eller potatismos med nå gott i, man häller i kokande vattten, rör om, sen väntar man i fem minuter och sen klart att äta perfekt för då har man tid att sova också.

Hade lovat blid på snön så varsågod


Det blev inte så mycket för det hade regnat innan.
Jag tog två flugor i en smäll så det är även en lite bättre bild på huset :)

Snö!

Det snöar och har gjort det sen elva imorse och jag tycker inte om det :( allt blir kallt och blött. Ni ska få se, jag ska lägga in en blid på den förbannade snön sen.

Jag var ner till mathilda igår iaf och åt, hon hade lagat mat. Sen så såg vi på tv, en motsvarighet till halv åtta hos mig fast sämre och knäppare människor. Efter det så gick jag upp och tog tag i den fina diskhögen som hade bildats eftersom varken jag eller sascha inte har orkat. Det tog en stund kan jag ju säga en så började jag att försöka organisera lite där, ska tvinga sascha att hjälpa mig ikväll så att det blir någon ording.

Har även fått en inbjudan från Carina om en fest, eftersom hon fyller år snart men hon åker till Norge innan dess och jag kan inte komma, för jag är här.Snacka om surt :(


ingenting

Det händer inte allt för mycket nu. Men mathilda och några andra är iaf och hämtar några hästar, vet inte vart. Och får se om det blir film och hämt mat med mathilda sen när de kommer hem ikväll.
Ja vädret är inte heller allt för bra, det regnar eller duggar kanske det heter :/

Jag har kommit på två saker som jag vill ha :P
det ena är en iPhone 3GS men frågan är var ska jag isådana fall köpa den? hmm tåls att tänkas på



och det andra är en expedition down jacket från fjällräven, i färgen burgundi som är en lite mörkare röd



Funderat på om man skulle önska sig de i julklapp :P fast det är ju ett tag kvar och jag vill ha dem när jag kommer hem :(

Ny månad

Igår fick jag rida, gissa om jag blev glad :D och inte nog med det, de var Cassinus Z som jag red. Hur fin och snäll som helst.
Ja vad mer ska jag skriva, det är jävligt kallt inte som de blir hemma, men det tränger sig in så man har svårt att bli varm igen :/ tur att jag tillbringar den mesta tiden inne i stallet.
Jag har sett klart första säsongen av true blood också, så jag väntar med att börja att se den andra för jag fastnar och glömmer till exempel att kolla min mail ;)
ja, igår när jag ringde hem så fick jag en stor chock när jon svarade kom helt av mej med de va skönt att höra hans röst iaf :)
Nu ska jag hitta på något annat. ska försöka att komma ihåg att skriva imorgon också men det är inte säkert :P

Puss och kram skumbanan

RSS 2.0